Sale!

Natura SPORT

249,00 kn (33,05 €)

Tim stručnjaka, osmislio je ekskluzivan proizvod za profesionalne sportaše, ali i rekreativce. Natura Sport prirodni je proizvod, a pomaže u postizanju boljih rezultata kod treninga i natjecanja. Savršen omjer pčelinjih proizvoda (med, propolis, pelud i matična mliječ) i probranih biljaka čini Naturu Sport neizostavnom kod priprema za velika natjecanja i kod postizanja vrhunskih rezultata.

SASTAV:

  • Med kesten – 81,49%
  • Ljekovito bilje* – 15%
  • Pelud – 3%
  • Propolis – 0,5%
  • Matična mliječ – 0,01%

*paullinia cupana, rhodiola rosea, lepidium meyenil, viscum album, crataegus oxyacantha, centaurium erythraea

KOME JE NAMIJENJENA NATURA SPORT?

Natura sport namijenjena je rekreativnim i profesionalnim sportašima iznad 10 godina starosti.

NAČIN UPORABE:

Konzumirati 1 vrećicu (19g) devedeset minuta prije početka sportskih aktivnosti (trening, natjecanje). Prvih tjedan dana preporuča se konzumiranje po 1 vrećica ujutro i navečer. Ne preporuča se višekratno prekoračenje preporučene doze.

SADRŽAJ PAKIRANJA:

1 pakiranje sadrži 30 vrećica (1 doza sadrži 19g)

30 x 19g = 570 g

NAPOMENA

Proizvod sadrži peludne alergene.

Category:

DJELOVANJE SASTOJAKA Natura SPORT:

Med od kestena je brzo resorptivni prirodni energetski nosač aktivnih sastojaka, koji se 2-3 minute nakon konzumacije nalazi resorbiran u cirkulaciji i samim tim na energetskom raspolaganju organizmu.

Paullinia cupana (guarana) je južnoamerička biljka čija konzumacija povećava kognitivne sposobnosti organizma.  Bogata je guaraninom te polifenolima poput katehina i epikatehina. Istraživanja pokazuju da smanjuje mentalni zamor povezan sa kontinuiranim naporom. Guarana ima stimulativna i ostala terapeutska svojstva poput podizanja energije pa je preporučljiva kod sportskih napora.

Rhodiola rosea (zlatni korijen) je biljka koju svrstavamo među najznačajnije biljne – prirodne adaptogene. Ona umanjuje štete koje kroničan stres i nervoza izazivaju u našem imunološkom, hormonskom i krvožilnom sustavu. Rhodiola ne umanjuje motoričke funkcije i ne uspavljuje, već naprotiv značajno podiže fizičku izdržljivost, koncentraciju i mentalne funkcije, jača i tonizira živčani sustav te jača imunološki sustav.

Lepidium meyenil (maca) se svrstava među najcjenjenije adaptogene biljke – sredstva za bolju prilagodbu organizma na stres i ekstremne fizičke napore. Prema legendi, Inke su davale svojim ratnicima prah korijena mace kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost.

Viscum album (bijela imela) je biljka koja se u fitoterapiji koristi kao sredstvo za regulaciju krvnog tlaka (hipertenzije i hipotenzije), aterioskleroze, tahikardije uzrokovane nervozom te hipertenzivnih glavobolja.

Crataegus oxyacantha (glog) je biljka koja se  preporuča za jačanje rada srčanog mišića, budući da zbog visokog postotka oxyacantina povećava prokrvljenost koronarnih krvnih žila. Pospješuje aktivnost i bolju prehranu stanica srčanog mišića. Glog tako pomaže kod umora, manjka energije i lošeg sna.

Centaurium erythraea (kičica) je dosta gorka biljka (amarum), ali ta gorčina je u stvari skup tvari koji idealno djeluje na cijeli organizam stimulirajući određene sustave metaboličkih procesa, pa tako i na funkciju izlučivanja pepsina, te se koristi kod: disfunkcije želuca i crijeva (slabog apetita, slabog rada želuca), potiče žlijezde na izlučivanje želučanog soka, kod pomanjkanja želučanog soka ili hipoaciditeta želučane kiseline.

Cvjetni prah (pelud) je muška spolna stanica biljke. Ona je nosioc genetskih svojstava biljke i zato sadrži sve neophodne hranjive supstance za stvaranje i razvoj novog života. Pelud sadrži bjelančevine, masti, šećere i vitamine te druge sinergičke tvari za razvoj pčela u košnici, a ako u košnici nema dovoljno cvjetnog praha, pčele će zaustaviti razvoj legla i društvo propada.

Propolis ili pčelinja smola je prirodni proizvod pčela sa visokim biološkim učincima. Ti se učinci očituju putem jačanja opće obrambene sposobnosti imunološkog sustava, stabiliziranju sposobnosti stanica da se normalno dijele i umiru, te smanjenju negativnih učinka slobodnih radikala.

Matičnu mliječ ili pčelinje mlijeko pčele ne skupljaju, već je to izlučevina iz mliječnih žlijezda mladih pčela radilica, u dobi od pet do dvanaest dana, koje još ne lete. Njome cijeli život hrane pčelinju kraljicu – maticu, koja znači preživljavanje vrste. Upravo biološka vrijednost matične mliječi, kojom dojilje hrane maticu, omogućuje matici da dnevno snese jaja čija težina prelazi nekoliko puta težinu matice. Neizmjerno bogatstvo djelovanja matične mliječi cijene i sportaši, zato što su svjesni da je to bogatstvo iz pčelinje košnice jedan od najvažnijih dodataka prehrani.