Pečene kruške sa medom i orasima savršen su desert koji kombinira bogate, prirodne ukuse sezonskog voća, slatkoće meda od kestena i hrskavih oraha. Ovaj jednostavan, a elegantan recept idealan je za sve prilike – bilo da tražiš brz i ukusan desert za večeru, ili želiš nešto specijalno za poslužit uz kavu.

Sastojci:

  • Kruške
  • Natura Forte med od kestena
  • Orasi
  • Cejlonski cimet

Priprema:

  1. Priprema kruške: Operi kruške, prereži ih na pola i izvadite sjemenke. Možeš ih ostaviti s korom ili ih oljuštiti, ovisno o tvojoj želji.
  2. Priprema preljeva: U maloj zdjeli pomiješaj med, cimet, vaniliju i limunov sok. Ovaj preljev će dati savršenu slatkoću i miris.
  3. Složiti kruške: Stavi polovice krušaka u pleh obložen papirom za pečenje, tako da otvor bude okrenut prema gore. Prelij ih pripremljenim medeom, pazeći da svaka kruška bude dobro prekrivena.
  4. Dodaj orahe: Na svaku polovicu kruške stavi nasjeckane orahe, ravnomjerno raspoređujući. Orašasti plodovi će se divno karamelizirati tijekom pečenja i dodati teksturu.
  5. Pečenje: Prebaci pleh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i peci 25-30 minuta, dok kruške ne postanu mekane i blago karamelizirane. Ako želiš da se orašasti plodovi bolje karameliziraju, možeš ih u posljednjim minutama pečenja malo posuti dodatnim medom.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)