Pečene kruške sa medom i orasima savršen su desert koji kombinira bogate, prirodne ukuse sezonskog voća, slatkoće meda od kestena i hrskavih oraha. Ovaj jednostavan, a elegantan recept idealan je za sve prilike – bilo da tražiš brz i ukusan desert za večeru, ili želiš nešto specijalno za poslužit uz kavu.
Sastojci:
- Kruške
- Natura Forte med od kestena
- Orasi
- Cejlonski cimet
Priprema:
- Priprema kruške: Operi kruške, prereži ih na pola i izvadite sjemenke. Možeš ih ostaviti s korom ili ih oljuštiti, ovisno o tvojoj želji.
- Priprema preljeva: U maloj zdjeli pomiješaj med, cimet, vaniliju i limunov sok. Ovaj preljev će dati savršenu slatkoću i miris.
- Složiti kruške: Stavi polovice krušaka u pleh obložen papirom za pečenje, tako da otvor bude okrenut prema gore. Prelij ih pripremljenim medeom, pazeći da svaka kruška bude dobro prekrivena.
- Dodaj orahe: Na svaku polovicu kruške stavi nasjeckane orahe, ravnomjerno raspoređujući. Orašasti plodovi će se divno karamelizirati tijekom pečenja i dodati teksturu.
- Pečenje: Prebaci pleh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i peci 25-30 minuta, dok kruške ne postanu mekane i blago karamelizirane. Ako želiš da se orašasti plodovi bolje karameliziraju, možeš ih u posljednjim minutama pečenja malo posuti dodatnim medom.
Nema komentara